Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Gazze ablukası: Bir çocuk daha açlıktan öldü!

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri devam eden saldırıları ve yardım girişlerini engellemesi sonucu Gazze Şeridi’nde büyük bir insani kriz yaşanıyor. Son olarak, Gazze’nin kuzeyinde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’nde yatan 6 yaşındaki Enes et-Tatar, yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten

Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, Enes’in ölümü, Gazze’deki açlık krizinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Nasır Tıp Kompleksi’nin Çocuk Bakım Bölümü Başkanı Hatem el-Hur, İsrail’in bombardıman ve abluka nedeniyle açlık krizinin yayıldığını ve hastanelerde yer kalmadığını belirtti.

Gazze’deki hükümetin medya ofisi, 3 Haziran’da yaptığı açıklamada, bölgede 3 bin 500 çocuğun açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu. 17 Haziran’da yapılan bir diğer açıklamada ise İsrail ve ABD yönetiminin, insani yardımları siyasi bir baskı aracı olarak kullandığı ve açlık krizini derinleştirdiği ifade edilmişti.

Filistinli sağlık kaynakları, 22 Haziran’da Gazze’de 7 Ekim’den beri yetersiz beslenme nedeniyle 44 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Gazze’deki bu derin insani kriz, uluslararası toplumdan acil yardım çağrılarına neden olmaya devam ediyor.