Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamuda kontenjan protestoları: Ölü sayısı 197’ye ulaştı!

Bangladeş’te, Bağımsızlık Savaşı’nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda yüzde 30 kontenjan ayrılması kararının ardından başlayan protestolarda ölenlerin sayısı 197’ye yükseldi. Adalet Bakanı Anisul Huq, Yüksek Mahkeme’nin kontenjanın yüzde 30’dan yüzde 5’e çekilmesi kararına uyacaklarını belirtti.

Bangladeş'te, Bağımsızlık Savaşı'nda görev

Dhaka Tribune gazetesinin haberine göre, Bakan Huq, düzenlediği basın toplantısında, “Mahkemenin kararını uygulayacağız. Böylece protestocuların talepleri karşılık bulacak,” dedi. Eğitim hayatının normale dönmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Huq, protestolarda “kargaşa çıkaranların” bulunması için adli soruşturma komisyonu kurulduğunu belirtti. Sokağa çıkma yasağının tedricen kalkacağını, ancak şiddet olaylarının yeniden baş göstermesi halinde hükümetin harekete geçeceğini sözlerine ekledi.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Zunaid Ahmed Palak da basına yaptığı açıklamada, protestolar sırasında oluşan internet ve mobil veri iletişimindeki kesintilerin kademeli olarak düzeltileceğini kaydetti. Bankacılık, teknoloji ve medya sektörlerinde çalışan şirketlere öncelik verileceğini ifade eden Palak, bazı bölgelerde internet erişiminin sağlandığını ve yakında ülke genelinde tam internet hizmetinin verileceğini söyledi.

Protestolar, Bangladeş’te 1971’deki Bağımsızlık Savaşı’nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından başlamıştı. Yüksek Mahkeme, 21 Temmuz’da, kontenjanı yüzde 30’dan yüzde 5’e çekme kararı almış ve toplam kontenjanın yüzde 2’sinin etnik azınlık ve engelli bireylere, yüzde 93’ünün ise liyakate dayalı şekilde tahsis edilmesine karar vermişti. Bu gelişmenin ardından gerginlik azalmıştı.