Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuzey Kore lideri Kim, sel felaketi için dışarıdan yardım almayı reddetti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin kuzeybatısında etkili olan şiddetli yağış ve sellerin yol açtığı hasarları karşılamak için ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan gelen yardım tekliflerini reddetti.

Kuzey Kore lideri Kim

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, sel felaketi nedeniyle geçici barınaklarda kalan mağdurlarla bir araya geldi. Kim, önümüzdeki aylarda yaklaşık 15 bin kişinin başkent Pyongyang’a getirilebileceğini belirterek, mağdurlara her alanda destek vereceğini ifade etti.

Kim Jong-un, sel felaketine karşı insani yardım sözü veren ülkelere ve uluslararası kuruluşlara teşekkür etti, ancak hasarların onarımını dışarıdan yardım almadan gerçekleştireceklerini söyledi. Güney Kore, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Rusya ve Çin, sel felaketi için Kuzey Kore’ye yardım malzemesi teklif etmişti.

Kuzey Kore’nin kuzeybatısındaki Sinuiju kentinde, şiddetli yağışlar nedeniyle Kuzey Kore-Çin sınırındaki Yalu Nehri’nin taşması sonucu 5 binden fazla kişi tahliye edildi. Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Kuzey Kore’deki şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle ölen veya kaybolan kişi sayısının 1000’i aştığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Kim Jong-un, Güney Kore medyasını, ülkesindeki sel felaketinin hasar boyutuyla ilgili uydurma haberler yapmakla suçlayarak eleştirdi.