Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lübnan’a hava saldırısı: Ölü ve yaralılar var!

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyinde gerçekleştirdiği hava saldırısında iki kişinin yaşamını yitirdiği, biri çocuk olmak üzere üç kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, İsrail’e ait bir insansız hava aracı (İHA) tarafından düzenlenen saldırıda, güneydeki Şakra ve Mis el-Cebel beldeleri arasında hareket halindeki bir araç hedef alındı.

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde

Saldırının ardından, araçta bulunan iki kişinin yaralandığı, aynı zamanda motosikletle olay yerine yaklaşan iki kişinin de İHA saldırısına maruz kaldığı belirtiliyor. Motosiklette bulunan iki kişinin hayatını kaybettiği, olay yerindeki bir çocuğun da yaralandığı aktarıldı.

Mecdel Şems Saldırısı

Bu gelişmenin yanı sıra, İsrail’in işgali altında bulunan Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen roketli saldırı, 12 kişinin ölümüne ve 35 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. İsrail ordusu, roketin Lübnan’ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini ve Lübnan Hizbullahı’nı suçlamıştı.

Lübnan Hizbullahı, bu saldırıyla herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirterek suçlamaları reddetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah’a yönelik tehditlerde bulunarak, “İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmayacak ve Hizbullah ödemediği ağır bir bedel ödeyecek,” ifadelerini kullandı.