Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lübnan’dan uluslararası soruşturma çağrısı

Lübnan, İsrail’in işgali altındaki Dürzi kenti Mecdel Şems’te gerçekleşen ölümcül saldırının failinin belirlenmesi için uluslararası bir soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Lübnan, İsrail'in işgali altındaki

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nde bulunan Mecdel Şems kentine yönelik saldırının ardından, uluslararası toplumdan destek talep etti. Buhabib, saldırının İsrail, Hizbullah veya başka bir örgüt tarafından yapılmış olabileceğini belirtti.

Buhabib, Lübnan hükümetinin dünyanın dört bir yanında sivilleri hedef alan saldırıları kınadığını vurguladı. Lübnan’ın, 8 Ekim 2023’ten bu yana sınır hattında yaşanan çatışmalarda Hizbullah’ın yalnızca askeri hedefleri hedef aldığını belirtti.

Mecdel Şems’teki saldırının detaylarının ortaya çıkarılması amacıyla Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) gözetiminde bir üçlü komisyon kurulması veya uluslararası bir kurum tarafından soruşturma yapılması gerektiğini ifade etti.

Lübnan Dışişleri Bakanı, saldırının gerçek nedenlerinin aydınlatılması için uluslararası bir soruşturma çağrısında bulunarak, olayın karmaşıklığına dikkat çekti.