Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lübnan’ın roket saldırısına karşı Hizbullah hedeflerini vurdu

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şimona bölgesine 15 roket atıldığını duyurdu. Saldırıların ardından İsrail ordusu, bazı Hizbullah hedeflerini bombaladı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’ın Kefr Hammam bölgesinde Hizbullah tarafından kullanılan bir füze fırlatma rampasının hedef alındığı belirtildi. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Ayta eş-Şaab bölgesindeki Hizbullah altyapısını ve El-Hiyam bölgesindeki Hizbullah’ın izleme noktasını bombaladığı ifade edildi.

Açıklamada, “Kiryat Şimona bölgesinde uyarıların ardından Lübnan topraklarından fırlatılan 15’e yakın roket tespit edildi. Roketlerin bazıları imha edilirken, bazıları açık bölgelere isabet etti” denildi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail’in Talusa Camisinin minaresine yönelik saldırısına yanıt olarak Kiryat Şimona bölgesinin bombalandığı ifade edildi. Hizbullah, İsrail askerlerinin sınır yakınlarındaki Kefr Şuba bölgesinde top mermileriyle hedef alındığını ve doğrudan vurulduğunu bildirdi.

Bu gelişmeler, Lübnan Hizbullahı ve İsrail ordusu arasında 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden sınır hattı çatışmalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Taraflar arasındaki gerilimin arttığı bu dönemde, bölgedeki çatışmaların daha da tırmanabileceği endişesi bulunuyor.