Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maduro’dan sert açıklamalar: Ülkeyi iç savaşa sürüklemeyeceğiz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, devlet başkanlığı seçiminin ardından başkent Caracas’ta düzenlediği basın toplantısında, ülkede iç savaş çıkmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás

Maduro, Miraflores Sarayı’nda gerçekleştirdiği açıklamalarda, son günlerde yaşanan şiddet olaylarına yol açan eylemcilere karşı tolerans göstermeyeceklerini belirtti ve bu eylemlerin kimler tarafından finanse edildiğini bildiklerini ifade etti. Ülkenin ekonomisinin hedef alındığını öne süren Maduro, “Venezuela emperyalizmin, faşizmin ve suçluların eline düşmeyecek. İç savaşın çıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Her şeyin anayasal çerçevede gerçekleşmesini istiyoruz.” dedi.

Maduro, sokaklardaki olaylardan dolayı isim vermeden ABD’yi suçladı ve, “Halk bunu biliyor. Eğer imparatorluk suç planını ileriye taşırsa, vatanımızı sonuna kadar savunacağız. Tüm halkımızı koruyacağız. İşçimizi, çalışanımızı, tüccarımızı ve insanımızı korumak için ne yapıyorsak, bunu yapıyoruz. Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Maduro, hükümetine yönelik “çirkin” bir medya kampanyası yürütüldüğünü belirterek, Elon Musk, eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, eski Kolombiya Cumhurbaşkanları Iván Duque ve Álvaro Uribe ile İspanyol Vox partisinden tepki aldı.

Maduro, basın mensuplarına protestolarda yaşanan bazı videoları gösterdi ve Venezuela’nın “cani” ve “kirli” bir komployla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Seçim sonuçlarına ilişkin ellerindeki tutanakları açıklayacaklarını belirten Maduro, “Daha ne kadar kanıt sunmamız gerekiyor? Neden ülkeyi savaşa sürüklemek istiyorsunuz? Yalanlardan korkum yok, gerçeklerle yüzleşmeye geliyorum. Hiçbir zaman CIA ajanı olmadım ve olmayacağım.” dedi. ABD’yi Afganistan, Libya ve Irak’taki savaşlardan ve ölümlerden sorumlu tutan Maduro, ülkesini karıştırmakla suçladı.