Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhalefet lideri Machado’dan seçimi kazandık iddiası

Venezuela’da devlet başkanlığı seçimlerinin sonuçları üzerine tartışmalar devam ediyor. Muhalefet lideri Maria Corina Machado, ellerindeki tutanaklara dayanarak, seçimleri yüzde 73 ile kazandıklarını iddia etti.

Venezuela'da devlet başkanlığı seçimlerinin

Başkent Caracas’taki parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında Machado, Ulusal Seçim Konseyi’nin (CNE) açıkladığı seçim sonuçlarının doğru olmadığını öne sürdü. Machado, Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez’in seçimleri kazandığını savunarak, “Oyların yüzde 73,20’sini aldık ve bu sonuçlar adayımız Gonzalez’in kazandığını gösteriyor. Fark çok büyüktü ve Venezuela’nın tüm eyaletlerinde ezici bir üstünlük sağladık.” şeklinde konuştu.

Machado’nun açıklamalarına göre, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 2 milyon 729 bin 256 oy aldığı, Gonzalez’in ise 6 milyon 275 bin 182 oy aldığı iddia edildi.

Seçim sonuçlarının ardından başkent Caracas’ta cadde ve sokaklar sessizliğe büründü, alışveriş merkezleri ve mağazalar kapalı kaldı. AA muhabiri, seçim sonrası Bolivar Meydanı ve ana caddeleri görüntüledi.

Venezuelalı vatandaşlardan Ricardo Rodriguez, seçimlerin güvenilir şekilde yapıldığına inandığını belirterek, “Seçim sonuçlarına itiraz etmek Venezuela’da bir alışkanlık haline geldi. İnsanlar, kendi görmek istedikleri devlet başkanına oy verdiler ve istenmeyen sonuçları protesto ediyorlar.” dedi.

Freedy Gill isimli bir taksici, seçim sonuçlarının kendilerinde büyük bir hayal kırıklığına yol açtığını ve bu sonuçları kesinlikle beklemediklerini söyledi. Öte yandan, Eduardo Lopez ise seçimlerin “özgürce” gerçekleştiğini ifade ederek, “Seçimler bir demokrasi bayramı şeklinde oldu. Kimse kimseyi zorlamadı ve herkes gönlündeki en iyi adayı seçti. Maduro, ekonomik yaptırımlar ve baskılara rağmen işini düzgün yaptı.” dedi.

Seçim sonuçlarına dair belirsizlikler ve itirazlar, Venezuela’da politik atmosferi gerginleştirirken, sonuçların kesinleşmesi ve uluslararası toplumun bu duruma nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.