Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muson yağmurları felakete yol açtı: Çok sayıda can kaybı var!

Pakistan’ın kuzeybatısında etkili olan muson yağmurları, ani sellerin meydana gelmesine yol açtı ve bu felakette 14 kişi hayatını kaybetti. Hayber Pahtunhva eyaletinde etkili olan yağışlar, özellikle Kohat bölgesinde büyük hasara yol açtı.

Pakistan'ın kuzeybatısında etkili olan

Acil Durum Hizmetleri Sözcüsü Bilal Faizi, Kohat bölgesinde sel felaketine uykuda yakalanan 3 kadının, 7 çocuğun ve 1 erkeğin cesetlerinin bulunduğunu bildirdi. Ayrıca, Hangu ve Bajur bölgelerinde de 3 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Gelecek Haftaya Dair Uyarılar

Yetkililer, muson yağmurlarının önümüzdeki hafta Pakistan’ın çeşitli bölgelerinde ani sellere neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Her yıl haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurları, Pakistan’da geniş çaplı hasarlara yol açıyor. 2022’de yaşanan sel felaketinde 1739 kişinin hayatını kaybettiği ve selin ülkeye maliyetinin 30 milyar doları aştığı belirtilmişti.

Uzmanlar ve Yetkililerden Yönlendirme

Uzmanlar ve yerel yetkililer, sel felaketlerinin önlenmesi ve zararlarının azaltılması için hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Bölgedeki sel ve yağışlar nedeniyle mevcut durumun daha da kötüleşebileceği belirtiliyor.

Pakistan’daki sel felaketleri, ülkenin yıllık muson döneminde sıklıkla yaşanan büyük doğal afetler arasında yer alıyor. Bu tür olaylar, bölgede altyapı ve yaşam koşullarını ciddi şekilde etkiliyor.