Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nasrallah’dan çarpıcı açıklama: İsrail’e misilleme yapacağız

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail’in 30 Temmuz’da Beyrut’a düzenlediği saldırıya misilleme yapacaklarını ve bunu tek başlarına ya da İran destekli diğer milis gruplarla gerçekleştireceklerini duyurdu.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri

Nasrallah, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün ölümünün 7. günü dolayısıyla düzenlenen törende video konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada, İsrail’e verilecek cevabın güçlü ve etkili olacağını belirtti. Nasrallah, “Cevabımız ya tek başımıza ya da direnişin diğer cepheleriyle (Yemen’deki Husiler ve Irak’taki Şii milisler) gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Hamas lideri İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğramasının ardından İsrail’in sadece İran’ın vereceği misillemeyi beklemediğini savunan Nasrallah, Hizbullah ve Yemen’in de İsrail’e karşılık vereceğini yineledi. Nasrallah, İsrail’in Hizbullah ile topyekün bir savaşa girme kararının kolay olmadığını kaydederek, İsrail’in bu savaşı başlatmak için herhangi bir bahaneye ihtiyaç duymadığını sözlerine ekledi.

İsrail’in 30 Temmuz’da başkent Beyrut’taki Dahiye bölgesinde Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü hedef aldığı saldırı, bölgedeki gerginliği artırmış ve Hizbullah, misilleme yapma sözü vermişti.