Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netanyahu’nun kongredeki konuşması sadece propaganda

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yapacağı konuşma öncesinde İsrailli esir yakınlarından Zahiro Shachar Mor’dan sert bir tepki geldi. Mor, Netanyahu’nun konuşmasının “çarpık imaj oluşturma” amacı taşıdığını ve “manipülasyon” ile dolu olduğunu savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun

Haaretz gazetesinin haberine göre, Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yapacağı konuşma öncesinde Demokrat Partili siyasilerle bir araya gelen Mor, başbakanın bu konuşmayı “şok olmuş vatandaşlarla ve basınla yüzleşmek yerine” gerçekleştirdiğini ifade etti. Mor, Netanyahu’nun “sorumluluğunun olduğu yerden binlerce kilometre uzakta bir konuşma düzenlediğini” belirtti.

Mor, Netanyahu’nun “faşist destekli yönetiminin rehineleri kurtarmadaki başarısızlığını” haklı çıkarmak ve suçu başkalarına atmak için her türlü manipülasyona başvurduğunu iddia etti. “Lütfen onun çok iyi uyguladığı manipülasyona ve içi boş sözlerine kanmayın,” şeklinde uyarıda bulunan Mor, Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasının “görünüşte kararlı ama gerçek anlamda boş” olduğunu ifade etti.

Netanyahu’nun konuşmasının, İsrail’in güvenlik ve diplomasi stratejileriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olduğu belirtiliyor. Ancak Mor’un açıklamaları, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimler ve esir müzakereleri üzerindeki siyasi tartışmaların devam ettiğini gösteriyor.