Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netanyahu’ya esir takası talebi

ABD Başkanı Joe Biden’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan Hamas’la bir esir takası anlaşması imzalamasını istediği öne sürüldü. İsrail Kanal 12 Televizyonu’nun, isimleri açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı habere göre, Biden, Netanyahu’yu telefonla arayarak esir takası anlaşmasının mevcut durumda en öncelikli konu olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın,

Görüşmenin zor geçtiği ve Biden’ın sert bir üslup kullandığı bildirildi. Biden, Netanyahu’dan bölgede gerilimi artırmaktan kaçınmasını ve bunun yerine esir takası anlaşması ve Gazze’de ateşkes için çalışmasını istedi.

Ayrıca, görüşmede Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik olası bir İran misillemesi hakkında yürütülen askeri hazırlıklar da gündeme geldi. Heniyye, 31 Temmuz’da Tahran’da saldırıya uğradı. İran ve Hamas, suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

Hamas lideri Heniyye: Hamas'ın ateşkes önerisine cevabı, Biden'ın açıklamaları ve BM kararıyla uyumlu | Independent Türkçe