Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netanyahu’ya İsrailli Yetkililerden Sert Mektup

Eski ulusal güvenlik yetkilileri, akademisyenler ve iş insanlarından oluşan bir grup İsrailli, ABD Kongresi liderlerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu “hem İsrail’in hem de Amerika’nın ulusal güvenliğini tehdit etmekle” suçlayan bir mektup gönderdi.

Eski ulusal güvenlik yetkilileri,

Mektup, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell’e iletildi. Mektupta, Netanyahu’nun “varoluşsal bir tehdit” olduğu, rüşvet ve dolandırıcılıktan davalarının bulunduğu, siyasi hayatta kalmak için bencilce davrandığı ve Gazze’deki mevcut savaşta Hamas’ı yenememekten tek başına sorumlu olduğu belirtildi.

Ayrıca Netanyahu’nun, Amerika’nın Orta Doğu ve ötesindeki politikalarını olumsuz etkilediği ve İsrail’i daha tehlikeli bir duruma soktuğu ifade edildi. Mektupta, Netanyahu’nun İsrail’in ulusal sosyal dokusuna zarar verdiği, savunma yeteneklerinde hasara yol açtığı, ülkenin ekonomisini aşındırdığı ve uluslararası duruşunu mahvettiği vurgulandı.

Mektubun imzacıları arasında Mossad istihbarat servisinden emekli direktör Tamir Pardo’nun yanı sıra İsrail ordusundan iki eski üst düzey komutan, eski askerler ve çeşitli sektörlerden 30’dan fazla isim yer aldı.

Başbakan Netanyahu, yarın ABD Kongresi’nin düzenleyeceği ortak oturumda konuşacak. Netanyahu’nun konuşmasını protesto etmek amacıyla bazı Kongre üyeleri oturuma katılmayacağını belirtirken, başkent sokaklarında da gösterilerin yapılması bekleniyor.