Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netanyahu’ya konuşma öncesi büyük boykot: Stajyerler ve kongre üyeleri tepkili

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde bugün yapacağı konuşmaya, bazı Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin katılmayacağı belirtiliyor. Yapılan açıklamalara göre, 10’a yakın senatör ve yaklaşık 30 Temsilciler Meclisi üyesinin Netanyahu’nun konuşmasını boykot etmesi bekleniyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun

Boykot edeceği öngörülen senatörler arasında bağımsız Bernie Sanders ile Demokratlardan Patty Murray, Elizabeth Warren, Chris Van Hollen, Brian Schatz, Jeff Merkley, Dick Durbin, Tim Kaine ve Peter Welch yer alıyor. Temsilciler Meclisi üyeleri arasında ise İlhan Omar, Rashida Tlaib, Jamaal Bowman ve Alexandria Ocasio-Cortez’in de bulunduğu 28 Demokrat üyenin Netanyahu’nun konuşmasına katılmayacağı ifade ediliyor.

Ayrıca, 100’den fazla Kongre stajyerinin de Netanyahu’nun konuşmasını boykot edeceği duyuruldu. Stajyerler, Netanyahu’nun Gazze politikalarına karşı çıktıklarını belirterek, “Başbakan Netanyahu işlediği insanlığa karşı suçlar için hesap vermeli,” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, Netanyahu’nun konuşması sırasında Kongre güvenliğinin artırılacağını ve konuşmayı engellemeye çalışanlara karşı “sıfır hoşgörü” politikası uygulanacağını duyurdu. Johnson, herhangi bir karışıklık durumunda söz konusu kişilerin gözaltına alınacağını belirtti.

Bu durum, Mart 2015’te eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Netanyahu’nun konuşmasını dinlemeye gitmeyen yaklaşık 60 Demokrat üyenin yaşadığı benzer bir durumu hatırlatıyor.