Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

New York Borsası Biden’ın ardından yükselişte!

New York Borsası, ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından haftanın ilk işlem gününe olumlu bir başlangıç yaptı.

New York Borsası, ABD

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,32 artışla 40.414,49 puana yükseldi. S&P 500 endeksi, yüzde 0,72 kazançla 5.544,54 puana çıkarken, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,11 artışla 17.923,65 puana ulaştı. Biden’ın 5 Kasım’daki seçimler için adaylıktan çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i destekleyeceğini duyurmasının ardından piyasalarda bir hareketlilik gözlendi. Biden’ın sağlık sorunları ve Cumhuriyetçilerin adayı eski Başkan Donald Trump’ın anketlerde öne çıkması, Demokratlar arasında tartışmalara neden olmuştu.

Makroekonomik veriler açısından bu hafta büyüme verileri başta olmak üzere yoğun bir veri gündemi bekleniyor. ABD’nin büyük telekomünikasyon şirketlerinden Verizon’un finansal sonuçlarının beklentileri karşılamaması, şirketin hisselerinde yüzde 5’in üzerinde değer kaybına neden oldu.

Hafta genelinde Alphabet, Tesla, IBM, Visa, General Motors, Ford ve Lockheed Martin gibi büyük şirketlerin bilançolarının açıklanması öngörülüyor. Bu sonuçların, piyasalarda hisse ve sektör bazlı volatiliteyi artırması bekleniyor.