Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özbekistan Bağımsızlık Günü’nde Mahkumlara Af Müjdesi

Özbekistan’da Bağımsızlık Günü dolayısıyla bazı mahkumlar için af kararı alındı. Bu özel gün vesilesiyle, cezaevindeki birçok mahkum özgürlüğüne kavuşacak.

Özbekistan’da Bağımsızlık Günü dolayısıyla

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, ülkenin bağımsızlığının 33. yılı kutlamaları kapsamında “işledikleri suçtan pişman olan ve ıslah olma yoluna giren mahkumların” affedilmesine ilişkin bir kararname imzaladı.

Toplamda 522 mahkumun yararlanacağı af kararnamesine göre, 462 kişi serbest bırakılacak, geri kalan 60 mahkumun ise ceza süreleri kısaltılacak.

Affedilen mahkumlar arasında yasa dışı örgütlere mensup 27 kişi, 60 yaş üstü 25 kişi, 56 kadın ve 19 yabancı uyruklu bulunuyor. Kararname uyarınca, tahliye edilen mahkumların topluma yeniden uyum sağlamaları için ilgili bakanlık ve devlet kurumlarına görevler verildi.

Özbekistan’da ulusal ve dini bayramlarda, suçlarından pişman olan ve ıslah olan mahkumlar için af kararnamesi çıkarılması bir gelenek haline gelmiş durumda. Bu yılki af, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in bu geleneği sürdürdüğünü gösteriyor.