Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pandemi Fonu’na 667 milyon dolar katkı

ABD yönetimi, pandemileri önlemeyi, bunlara karşı hazırlıkları ve müdahaleyi desteklemeyi amaçlayan Pandemi Fonu’na 667 milyon dolara kadar katkı taahhüdünde bulundu.

ABD yönetimi, pandemileri önlemeyi,

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Kongre ödeneklerine ve fonların mevcudiyetine bağlı olarak, Pandemi Fonu’nu 2026’ya kadar desteklemek için bu miktarda bir taahhütte bulunduğu belirtildi. Pandemi Fonu’nun en az 2 milyar dolar doğrudan finansman toplamayı hedeflediği vurgulandı. Açıklamada, sürdürülebilir kaynak seferberliği planının geliştirilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

ABD’nin mevcut bağışçılara, Pandemi Fonu’na verdikleri ilk destek taahhütlerini ikiye katlama çağrısında bulunduğu ve yeni ortaklara, hükümetler, özel sektör, hayır kurumları ve sivil toplum dahil olmak üzere destek çağrısı yaptığı aktarıldı.

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada ise Almanya’nın Pandemi Fonu’na 54 milyon dolarlık katkı taahhüdünde bulunduğu bildirildi. Pandemi Fonu, Kovid-19 salgınının ardından düşük ve orta gelirli ülkelerde kritik pandemi önleme, hazırlık ve müdahale kapasitelerine yatırım amacıyla Eylül 2022’de kurulmuştu.