Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pekin Diyaloğu’na büyük destek: Filistin için yeni dönem

Katar ve Mısır, Filistinli grupların bölünmeye son vermeyi ve ulusal birliği güçlendirmeyi amaçlayan “Pekin Diyaloğu”nu memnuniyetle karşıladı.

Katar ve Mısır, Filistinli

Katar Dışişleri Bakanlığı, bu yeni diyaloğun, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki ihlallere karşı koymak için Filistinlilerin ulusal saflarını birleştireceğini umduğunu açıkladı. Bakanlık, “Pekin Diyaloğu”nun 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yönündeki önemli bir adım olduğunu belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Ahmed Ebu Zeyd de ülkesinin Filistin ulusal uzlaşmasını sağlamaya yönelik bölgesel ve uluslararası çabaları desteklediğini ifade etti. Ebu Zeyd, “Filistin ulusal birliği, bağımsız bir Filistin devleti hayalini gerçekleştirmek için mutlak bir gerekliliktir,” şeklinde konuştu.

“Pekin Diyaloğu,” 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir toplantıda imzalandı. Toplantıya Fetih Hareketi ve Hamas’ın da aralarında bulunduğu 14 Filistinli grup katıldı. Bu diyaloğun, Filistinli gruplar arasındaki bölünmüşlüğü sonlandırmayı ve birliği sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.