Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pezeşkiyan’dan ilk açıklama: “İşgalciler pişman edilecek”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye düzenlenen suikastla ilgili açıklamada bulunarak, ülkesinin bu “işgalci teröristleri” eylemlerinden dolayı pişman edeceğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan,

Pezeşkiyan, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, “İran, Kudüs Şehidi İsmail Heniyye’nin yasını tutuyor” ifadelerini kullandı. Heniyye’yi “Filistin direnişinin cesur yoldaşı” olarak nitelendiren Pezeşkiyan, İran ve Filistin arasındaki bağların güçleneceğini ve mazlumların direnişinin daha kuvvetli şekilde savunulacağını söyledi.

Pezeşkiyan, saldırının İran’ın toprak bütünlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, “İran, toprak bütünlüğünü, izzetini ve şerefini savunacak ve işgalci teröristleri alçakça eylemlerinden dolayı pişman edecektir” şeklinde konuştu. Açıklamasında ayrıca, Kur’an-ı Kerim’den “Şüphesiz Allah, aziz ve intikam sahibidir” ayetini paylaştı.

İsmail Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz sabahı yaptığı açıklamada, Heniyye’nin Tahran’daki konutuna bir saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Hem İran hem de Hamas, suikastı İsrail’e atfederken, İsrailli yetkililer konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.