Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim protestoları: Gözaltı sayısı 1200’e yükseldi

Venezuela’da devlet başkanlığı seçimlerinin sonuçlarını protesto edenlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda gözaltına alınanların sayısı 1200’e çıktı. Bolivarcı Ulusal Muhafızlar’dan (GNB) yapılan açıklamada, olaylarda gözaltına alınan kişilerin kamu güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlenen kararlı operasyonlar sonucunda yakalandığı belirtildi. Ayrıca, bazı eylemcilerin Peru, Şili ve Kolombiya’da özel eğitim aldığı ve sokaklarda terör ve şiddeti kışkırttığı ifade edildi.

Venezuela'da devlet başkanlığı seçimlerinin

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, gözaltına alınanların büyük bir kısmının ABD’den dönen Venezuelalılar olduğunu ve bu kişilerin yüzde 80’inin suça bulaştığını öne sürdü. Ulusal Başsavcı Tarek William Saab ise gösteriler sırasında 77 güvenlik görevlisinin yaralandığını ve olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Venezuela’da 28 Temmuz’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Nicolas Maduro, yüzde 51,20 oy alarak üçüncü kez seçilmişti. Ancak muhalefet, seçim sonuçlarının hileli olduğunu ve Ulusal Seçim Konseyi verilerinin doğru olmadığını iddia ederek protestolar düzenlemişti. Protestolar sırasında biri asker 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.