Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim protestolarında can kaybı: Çatışmalar sürüyor

Venezuela’da devlet başkanlığı seçimlerinin sonuçlarına yönelik protestolar sırasında yaşanan çatışmalarda 1 kişi hayatını kaybetti. Olaylar, Yaracuy eyaletinde seçim sonuçlarını kabul etmeyen eylemciler ile güvenlik güçleri arasında çıktı.

Venezuela'da devlet başkanlığı seçimlerinin

Ulusal basında çıkan haberlere göre, seçim sonuçlarını protesto eden eylemciler, güvenlik güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Çatışmalarda bir kişi silahla vurularak hayatını kaybetti ve 46 gösterici gözaltına alındı.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olaylarda 23 askerin yaralandığını ve bazı askerlerin ateşli silahlarla vurulduğunu belirtti. Lopez, ülkenin geçmişte yaşadığı kriz dönemlerine dönmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Yanlış bir adım atmayın,” ifadesini kullandı.

Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab ise, olaylar sırasında birçok kamu malının zarar gördüğünü belirtti ve sorumlular hakkında gereken yasal işlemlerin yapılacağını söyledi.

Protestolar, seçim sonuçlarının hileli olduğunu iddia eden muhalefetin açıklamalarının ardından patlak verdi. Muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi’nin (CNE) açıkladığı verilerin doğru olmadığını ve seçim sonuçlarının manipüle edildiğini öne sürüyor.

Seçim sonuçlarına yönelik tepkiler, ülkede gergin bir atmosferin hakim olmasına neden olurken, uluslararası toplumun ve yerel yetkililerin durumu nasıl ele alacağı merakla bekleniyor.