Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sel ve fırtına felaketi: 35 kişi hayatını kaybetti!

Afganistan’ın doğusunda yer alan Nangerhar vilayetinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına felaketi, en az 35 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Afganistan'ın doğusunda yer alan

Afganistan’ın doğusunda yer alan Nangerhar vilayetinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına felaketi, en az 35 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Nangerhar Valiliği Kültür ve Enformasyon Müdürü Karişi Badlun, basına yaptığı açıklamada, sel ve fırtınanın 230 kişinin de yaralanmasına yol açtığını belirtti.

Badlun, yaralıların hastanelere sevk edildiğini ve kayıp sayısının artabileceğini ifade etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, fırtına ve yağışların etkisiyle devrilen ağaçlar, su basan sokaklar ve evler dikkat çekiyor.

Afganistan geçici hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıplar nedeniyle ailelere başsağlığı diledi.

Mayıs ayında, özellikle Bağlan vilayetinde etkili olan seller, Afganistan’ın kuzey vilayetlerinde ölü sayısının 400’ü geçmesine neden olmuştu. Ülkede kış aylarında yağan karın erimesi, şiddetli yağışlar ve altyapı yetersizliği gibi sebeplerle oluşan seller, her yıl büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Afganistan’da her yıl yüzlerce kişi, doğal afetler nedeniyle hayatını kaybediyor.