Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sel ve toprak kayması: 7 ölü, 3 kayıp!

Çin’in Hunan eyaletinde Gaemi Tayfunu’nun etkisiyle meydana gelen şiddetli yağışlar ve toprak kaymaları sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise kayboldu. Eyalette toplam can kaybı 22’ye yükseldi.

Çin’in Hunan eyaletinde Gaemi

Tayfunun ardından meydana gelen toprak kaymaları, çok sayıda evi yıkarken yolları çöktü ve birçok köyle iletişim kesildi. Chenzhou şehrinde 3, rekor yağış alan Zixing kentinde ise 4 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Zixing’de 3 kişi kayboldu ve 11 binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi.

Son Durum ve Beklentiler

Hunan eyaletinde Pazar sabahı meydana gelen bir heyelanda 15 kişi yaşamını yitirirken, 6 kişi de yaralandı. Ulusal Meteoroloji Merkezi, Çin’in başkenti Pekin ve çevresindeki Hebei, Tianjin ile Guangdong, Guangxi, Yunnan, Guizhou, Sichuan, Hubei ve Hunan bölgelerinde bugün yoğun yağış beklediğini duyurdu.

Güncel Durum ve İlerleyen Saatlerdeki Gelişmeler

Eyaletteki durumun giderek kötüleştiği ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Çiftçiler ve vatandaşlar, sel ve toprak kaymalarının etkilerini azaltmak için hızla tedbirler almak zorunda kalıyor.