Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddetli orman yangını: Bölge tahliye ediliyor

ABD’nin California eyaletinde etkili olan orman yangınları nedeniyle tahliye çalışmaları başlatıldı. California basınında yer alan haberlere göre, yangınlar şu ana kadar 6 bin 400 dönümden fazla alanı kül etti.

ABD'nin California eyaletinde etkili

Yetkililer, California’nın Butte ve Tehama bölgelerinde tahliye emirleri verdi. Yangınların sadece yüzde 3’ünün kontrol altına alınabildiği belirtiliyor. Eyaletin güneyinde etkili olan yangınlar, dün yerleşim yerlerine sıçradı ve yaklaşık 2,6 kilometrekarelik bir alanı etkisi altına aldı. Yangınlar sonucu 6 ev tamamen yanarken, 7 evde de büyük zarar meydana geldi.

Oregon ve Idaho’da Fırtına Etkisi

Oregon ve Idaho eyaletlerinde etkili olan fırtına, elektrik kesintilerine ve bazı evlerde yangınlara yol açtı. Şimşeklerin neden olduğu yangınların fırtınanın etkisiyle daha da büyüyebileceğinden endişe ediliyor. Yetkililer, bu durumun yangınları daha da zorlaştırdığını ve bölgedeki kriz durumunun sürdüğünü ifade etti.

Tahliye ve yangın kontrol çalışmaları devam ederken, yetkililer bölge sakinlerini güvenli alanlara yönlendirmeye ve yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf etmeye devam ediyor.