Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddetli toprak kayması: Ölü sayısı 54’e yükseldi!

Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymalarında 54 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Wayanad bölgesinde meydana gelen toprak kaymaları, çok sayıda kişinin toprak altında kaldığı endişesini doğurdu.

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde

Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının ve tahliye işlemlerinin devam ettiğini açıkladı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya hesabından afetle ilgili destek mesajı paylaşarak, “Dualarım yaralılar ve sevdiklerini kaybeden herkesle” ifadelerini kullandı. Modi, Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile iletişime geçtiğini ve afetle mücadelede “mümkün olan her türlü yardım” konusunda destek vereceklerini belirtti.

Altyapı ve Evler Ciddi Şekilde Hasar Gördü

Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak üzere Hindistan ordusundan bir ekip ve helikopterlerin görevlendirildiği ifade edildi. Toprak kaymaları, altyapı ve yollar üzerinde ciddi hasara yol açarken, afetten etkilenen Chooralmala köyündeki 200 evin yıkıldığı bildirildi.

Bölgedeki olumsuz hava koşulları, arama kurtarma çalışmalarını yavaşlattı. Çok sayıda bölge sakini güvenli yerlere tahliye edildi. Eyalet yetkilileri, ana köprünün yıkıldığını ve geçici bir köprü inşa etmek üzere ordunun devreye sokulduğunu duyurdu.

Kurtarma çalışmaları, altyapı onarımları ve afet bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için bölgesel ve ulusal düzeyde destekler artarak devam ediyor.