Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddetli yağışlar: Toprak kayması ve sele yol açtı!

Japonya’nın kuzeyindeki Yamagata ve Akita eyaletlerinde etkili olan şiddetli yağışlar, toprak kaymaları ve sel olaylarına yol açtı. Ulaşım aksadı, yüzlerce kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Japonya'nın kuzeyindeki Yamagata ve

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), bölgede şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle acil durum uyarıları yayımladığını duyurdu. Yamagata ve Akita’daki belediyeler, bölge sakinlerine daha yüksek ve güvenli yerlere sığınmalarını tavsiye etti.

Yangın ve Afet Yönetim Ajansı (FDMA), Akita’da Yuzawa kentinde bir kişinin toprak kaymasında kaybolduğunu açıkladı. Kaybolan kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yüzlerce kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği belirtildi.

Ayrıca, Yurihonjo kasabası yakınlarındaki nehrin taşması sonucu 40’tan fazla evin su altında kaldığı bildirildi. Yamagata eyaletinde de şiddetli yağış ve rüzgarın, özellikle Yuza ve Sakata kasabalarında etkili olduğu ifade edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Japan Railways (JR) East firmasının işlettiği Yamagata Hızlı Tren (Şinkansen) seferleri kısmen durduruldu.