Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sierra Leone’de Çocuk Yaşta Evlilik Yasaklandı

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, ülkesinde çocuk yaşta evliliği yasaklayan yasayı onayladı. Geçen ay parlamentoda kabul edilen yasa, Cumhurbaşkanlığı tarafından da resmen onaylanarak yürürlüğe girdi.

 Sierra Leone Cumhurbaşkanı

Bio, yasayı onayladıktan sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Sierra Leone’de kadın haklarının savunulduğu bir ülke inşa etmek istediklerini belirtti. Özellikle gelecek nesil kız çocuklarının korunduğu, eşit haklara sahip olduğu ve güçlendirildiği bir Sierra Leone vizyonuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Yasayla birlikte, ülkede 18 yaşından küçük kızlarla evlenenlere 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) raporlarına göre, Sierra Leone’de kızların üçte biri 18 yaşına gelmeden evlendiriliyor ve yaklaşık 800 bin kız çocuğu erken yaşta evlendirilmiş durumda. Bu kızların 400 bini ise 15 yaşından önce evlendirilmiş.

Sierra Leone’de birçok kız çocuğu yoksulluk nedeniyle okula gidemiyor ve bazı aileler maddi sıkıntılarından kurtulmak veya borçlarını ödemek için kızlarını küçük yaşta evlendiriyor.