Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Silahlı saldırılarda kanlı bilanço: 5 ölü!

Pakistan’da, Belucistan ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde gerçekleşen iki ayrı silahlı saldırıda toplamda 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda 4 güvenlik gücü personeli ve bir sivilin yaşamını yitirdiği bildirilirken, iki polis de yaralandı.

Pakistan'da, Belucistan ve Hayber

Dawn gazetesinin haberine göre, ilk saldırı Belucistan eyaletinin Pişin bölgesindeki bir güvenlik kontrol noktasına düzenlendi. Bu saldırıda iki güvenlik görevlisi hayatını kaybetti ve bir trafik polisi yaralandı.

İkinci saldırı ise Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Landi Kotal kasabasında gerçekleşti. Yetkililer, bu saldırının çok sayıda motosikletli tarafından otomatik silahlarla yapıldığını belirtti. Landi Kotal’daki saldırıda iki polis ve bir sivil hayatını kaybetti, bir polis ise yaralandı.

Polis, her iki saldırının faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı ve bağlantılı soruşturmalara devam ediyor. Pakistan’da bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde şiddet olayları ve saldırılar artış gösterdi.

İslamabad, bu saldırıların Afganistan’da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini iddia ederken, Afganistan bu suçlamaları reddediyor.