Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şirket faaliyetlerinde daralma: 48,7’ye düştü

Almanya’da temmuz ayında şirket faaliyetlerinde daralma gözlemlendi. S&P Global tarafından hazırlanan HCOB (Hamburg Ticaret Bankası) temmuz ayı öncü Satınalma Yönetici Endeksi (PMI) verilerine göre, Almanya’nın bileşik PMI’ı hazirandaki 50,4 puandan temmuzda 48,7 puana geriledi. Bu durum, şirket faaliyetlerinde daralma yaşandığını gösteriyor.

Almanya'da temmuz ayında şirket

Hizmet sektörü PMI, hazirandaki 53,1 puandan temmuzda 52 puana düşerken, imalat sanayi PMI ise 43,5 puandan 42,6 puana indi. Bu veriler, Almanya’nın özel sektör ekonomisinin imalat sektöründeki kötüleşen performans nedeniyle üçüncü çeyreğin başında yeniden daralmaya yöneldiğini ortaya koyuyor.

Avro Bölgesi’nde de benzer bir eğilim gözlemlendi; haziranda 50,9 puan olan bileşik PMI temmuzda 50,1 puana geriledi. Hizmet sektörü PMI 52,8 puandan 51,9 puana, imalat sanayi PMI ise 45,8 puandan 45,6 puana düştü.

İngiltere’de ise temmuz ayında iyileşme yaşandı; bileşik PMI hazirandaki 52,3 puandan 52,7 puana çıktı. Hizmet sektörü PMI 52,1 puandan 52,4 puana, imalat sanayi PMI ise 50,9 puandan 51,8 puana yükseldi.

PMI verileri, 50 puanın üzerinin büyümeyi, altının ise daralmayı gösterdiğini belirtmektedir.