Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Starmer: Gazze’de sivillere yönelik kriz için acil ateşkes ve yardım şart

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Gazze’deki insani krizin derinleştiğine dikkat çekerek acil bir ateşkes çağrısında bulundu. Starmer, Gazze’de sivillerin ölüm, hastalık ve yerinden edilme gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Acil bir ateşkese, esirlerin salıverilmesine ve büyük ölçüde insani yardım girişine ihtiyacımız var. Hükümetimizin politikası budur. Acil ateşkes, bu hedeflere ulaşmanın tek yoludur,” dedi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer,

İngiltere Parlamentosu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Starmer, göreve geldiği 5 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirdiği uluslararası görüşmeler ve katıldığı zirveler hakkında bilgi verdi. Rusya tehdidinin uzun vadeli olduğunu vurgulayan Starmer, savunma bütçesinin gayrisafi milli hasılanın yüzde 2,5’ini oluşturması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ukrayna’ya askeri yardımın ihtiyaç oldukça yıllık 3 milyar sterlin olacağını açıklayan Starmer, NATO üyesi bir Ukrayna görmek istediğini ifade etti. Orta Doğu’daki gelişmelerin de ele alındığını belirten Starmer, İran, Yemen’deki Husiler ve İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliklere değindi.

Starmer, İsrail ve Filistinli liderlerle yaptığı görüşmelere de değinerek, İsrail’in güvenliğini sağlama hakkını savunduğunu ve esirlerin geri dönmesi gerektiğini vurguladı. Gazze’deki durumun dayanılmaz bir hale geldiğini ve dünya genelinde çocuklar, kadınlar ve masum sivillerin durumuna duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD), İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin incelemesinin sürdüğünü belirten Starmer, yasa dışı yerleşimlere karşı olduklarını ve tüm tarafları iki devletli çözüme bağlı kalmaya çağırdı.