Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su deposu patlatılmasına tepki: İnsanlık suçu!

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kenti belediyesi, İsrail ordusunun şehir merkezindeki Tel Sultan Mahallesi’nde bulunan ana su deposunu patlayıcılarla havaya uçurmasını insanlık suçu olarak nitelendirdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah
Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İşgal askerlerinin Tel Sultan’daki ana su deposunu patlatması bir insanlık suçudur ve toplu cezalandırma politikasının bir devamıdır” ifadesini kullandı. Sufi, su deposunun tahrip edilmesinin şehirdeki mevcut krizi daha da derinleştireceğini belirterek, uluslararası kuruluşlara İsrail’in işlediği suçları durdurmak için müdahale çağrısında bulundu.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusu, Refah kentindeki su deposunun kendi askerleri tarafından patlayıcılarla havaya uçurulduğunu doğruladı ve olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Gazeteye göre, olayla ilgili olarak İsrailli askerlerin, üstlerinden onay almadıkları bir eylemde bulunduğu belirtilmiş. Ayrıca, bir İsrailli asker olayın görüntülerini sosyal medyada paylaştı ve bu paylaşımda, “Cumartesi günü münasebetiyle Tel Sultan Mahallesi su deposunun yerle bir edilmesi” şeklinde bir yorumda bulundu.

İsrail ordusu, su deposunun patlatıldığı bölgenin güvenli bölge olarak ilan edildiğini savunsa da, olay uluslararası tepkilere yol açtı. Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşta, İsrail’in saldırılarında en az 16 bin 172 çocuk ve 10 bin 798 kadın olmak üzere toplam 39 bin 363 Filistinli yaşamını yitirdi, 90 bin 923 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Uluslararası toplumu ve yardım kuruluşlarını, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ve altyapı tahribatına müdahale etmeye çağıran Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, “Bu tür eylemler, sadece bölgedeki insani krizi derinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda uluslararası hukuk ve insan haklarına da açıkça aykırıdır” dedi.