Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tahran Büyükelçiliği Yeniden Açıldı

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği, yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra faaliyetlerine yeniden başladı. Büyükelçilik, Tahran eyaletine bağlı Şemiranat ilçesinde yeni bir adreste hizmet vermeye başladı. Yüksek duvarlarla ve tel örgülerle çevrili olan yeni binada, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, büyükelçi ve diplomatik personel görevlerine dönmüş durumda.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği, yaklaşık

27 Ocak 2023’te gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında kapatılan büyükelçilikte, saldırıda büyükelçilik güvenlik amiri hayatını kaybetmiş, iki güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Saldırganın şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle eylemi düzenlediği belirtilmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saldırıyı terör eylemi olarak nitelendirmiş ve olayın ardından büyükelçilik faaliyetleri askıya alınmış, personel ve aileleri Bakü’ye dönmüştü.

Yeniden açılan Tahran Büyükelçiliği, Azerbaycan’ın İran ile olan diplomatik ilişkilerinin normalleşmesi ve güçlenmesine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.