Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tel Aviv’de İHA saldırısı: Can kaybı ve yaralılar var!

 İsrail’in başkenti Tel Aviv’in merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarında insansız hava aracı (İHA) nedeniyle meydana gelen patlamada bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin de yaralandığı bildirildi.

 İsrail'in başkenti Tel Aviv'in

Patlama ABD Büyükelçiliği Yakınlarında Meydana Geldi

Tel Aviv’in merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarında gece saatlerinde güçlü bir patlama yaşandı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı’ndan yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, ikisi evinde, ikisi de sokakta şarapnel ve patlamanın etkisiyle yaralanan dört kişiye müdahale etti.

İsrail Ordusu: “Hava Unsuru” Nedeniyle Patlama

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, patlamanın “bir hava unsuru” nedeniyle meydana geldiği ve uyarı sirenlerinin çalmadığı belirtildi. Saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı ve güvenlik birimlerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Ayrıca, İsrail hava kuvvetlerinin, ülkenin hava sahasını korumak için devriyelerini sıkılaştırdığı ve ordunun vatandaşlara yönelik güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'e İHA saldırısı: 1 ölü, 4 yaralı - Evrensel

Husiler Saldırıyı Üstlendi

Yemen’deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tel Aviv’e saldırı düzenlendiğini doğruladı, ancak saldırıya ilişkin ayrıntıların daha sonra açıklanacağını belirtti.

Sosyal Medyada Panik Anları

İsrail basınında, patlamanın ABD’nin Tel Aviv’deki elçilik binasının çok yakınında meydana geldiğine dikkat çekildi. Sosyal medyada, patlamanın sesinin duyulması ve yol açtığı panik anlarının görüntüleri paylaşıldı.

Son dakika....İsrail şokta! Başkent Tel Aviv'e büyük saldırı: Ölü ve  yaralılar var... - Haberler

Husilerden Misilleme Saldırıları

Yemen’deki Husiler, İsrail’in Gazze’ye saldırıları karşısında İsrail’e İHA ve füzelerle misilleme saldırısı düzenlediklerini açıklamış ve bu saldırıların görüntülerini paylaşmıştı.