Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telegram Kurucusu Durov, Fransa’da Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

24 Ağustos’ta Fransa’da gözaltına alınan Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, mahkeme kararıyla 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Durov “otoritelere bilgi vermeyi reddetme” gibi suçlamalarla sorgulandı ve bugün hakim karşısına çıktı.

24 Ağustos'ta Fransa'da gözaltına

Paris Savcılığı, Durov’un hakkında 12 farklı suçlama bulunduğunu, 96 saat süren gözaltının ardından mahkemece serbest bırakıldığını ve Fransa topraklarından çıkış yasağı konulduğunu açıkladı. Durov’un serbest bırakılması için belirlenen kefalet tutarı ise 5 milyon avro olarak belirlendi.

Bourget Havaalanı’nda Gözaltı

Durov, 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanı’nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Gözaltı nedeni olarak, Telegram platformu üzerinden yasa dışı içeriklere erişim sağlandığına dair iddialar öne sürüldü.

Durov’a Yönelik Suçlamalar

Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov hakkında yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlamaların yer aldığını belirtti. Beccuau, Durov’un, Organize Suçlarla Mücadele birimi tarafından yürütülen bir ön soruşturma kapsamında, 8 Temmuz’da başlatılan “X” soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındığını ifade etti.

Durov, tutuksuz yargılanacak ve yargılama süreci boyunca Fransa’dan ayrılmasına izin verilmeyecek.