Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret ve Diplomatik İlişkilerini Güçlendirdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif İslamabad’da bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik önemli adımlar attı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

 

Gerçekleştirilen ortak basın toplantısında, Aliyev ve Şerif, ticaret hacminin artırılması, ekonomik ortaklıkların güçlendirilmesi ve stratejik iş birliklerinin derinleştirilmesi konularında mutabık kaldıklarını vurguladılar.

 

Pakistan Başbakanı Şerif'ten İmran Han taraftarlarına sert müdahale uyarısı

 

Aliyev, Pakistan’ın Karabağ Savaşı’nda verdiği destekten memnuniyet duyduklarını belirterek, Pakistan ve Türkiye’nin Azerbaycan’a her zaman destek veren önemli dost ülkeler olduğunu ifade etti. Şerif ise Aliyev’e, Azerbaycan’ın Cammu Keşmir konusundaki tutarlı destekleri için teşekkür ederek, bölgesel ve uluslararası forumlarda birlikte hareket etme kararlılıklarını dile getirdi.

 

İlham Aliyev: 21. yüzyıl Türk Dünyası'nın kalkınma yüzyılı olmalı - Son Dakika Haberleri

 

İki lider, ticaret, bilgi teknolojisi, turizm, telekomünikasyon ve maden kaynakları gibi sektörlerde ortak projeler geliştirilmesi amacıyla bir komite kurulmasını kararlaştırdılar. Şerif, mevcut ticaret hacminin potansiyelini yansıtmadığını ve gelecek yıllarda milyonlarca dolarlık bir artış hedeflediklerini belirtti.