Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tokyo’da15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği ev sahipliğinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği ev

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Tokyo Camisi ve Kültür Merkezi yerleşkesindeki Ertuğrul Salonu’nda düzenlenen programa, Türk kamu ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Büyükelçilik Sosyal İşler Müşaviri ve Tokyo Camisi eski İmam Hatibi Raşit Alas, Kur’an-ı Kerim okudu.

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, konuşmasında 15 Temmuz’u Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı “milletin tek yürek halinde cevabı” olarak nitelendirdi. Güngen, Türk vatandaşlarının her seçim döneminde sandıkta “dünyada eşine az rastlanan bir katılım” sergilediğini ve 15 Temmuz gecesi canlarını tank ve mermilere siper ederek demokrasiyi savunduklarını ifade etti.

Büyükelçi Güngen, darbe girişiminin FETÖ tarafından organize edildiğinin “örgüt içerisinden kişilerin ifadeleriyle ortaya çıkarıldığını” belirtti. Buna karşın, örgüte bağlı birçok kişinin gerçeği halen kabullenemediğini vurguladı.

“Japonya’da da Mevcudiyeti Bulunmakta”

Güngen, “FETÖ terör şebekesinin” evrensel değerleri kendi amaçları için kullanan “çıkarcı ve yozlaşmış unsurlarının” fırsat buldukları ülkeler için ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtti. FETÖ iltisaklı okul, dernek ve şirketlerin Japonya’da da bulunduğunu ve bu kuruluşların yol açabileceği tahribat konusunda Japon makamlarını uyardıklarını söyledi.

Güngen, “Milletimiz bu mücadelenin ana gücü ve teminatıdır. 15 Temmuz’u ve demokrasimize sahip çıkan milletin zaferini unutmayacağız ve unutturmayacağız” diye konuştu.

Etkinlikte, 15 Temmuz sürecinin kahramanları, şehit yakınları ve gazilerin anlatımıyla, kamera kayıtlarıyla gösterilen “Direniş” belgeseli izleyicilere sunuldu. Ayrıca, bir fotoğraf sergisi de açılarak davetlilere sunuldu.