Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump ile Harris arasındaki oy farkı azaldı

ABD’de yapılan yeni bir ankete göre, Demokrat Partili Başkan Joe Biden’dan adaylığı devralan Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile arasındaki oy farkını 1 puana indirdi.

ABD’de yapılan yeni bir
New York Times/Sienna Koleji tarafından gerçekleştirilen ankette, Trump’a 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48 olarak belirlenirken, Harris’in oy oranı yüzde 47’de kaldı.

22-24 Temmuz tarihlerinde ulusal çapta 1.142 yetişkinle yapılan anket, Trump ve Harris’in mevcut oy oranları hakkında önemli veriler sundu. Biden ile Trump’ın 27 Haziran’daki canlı yayın seçim tartışmasının ardından yapılan bir önceki ankette, Biden’ın Trump’ın 6 puan gerisinde olduğu görülmüştü.

Siyasi gözlemciler, Biden’ın 19 Temmuz’da yarıştan çekilmesinin ardından, yerine aday olarak gösterdiği ve desteklediği Harris’in, kısa sürede Trump’ı 1 puan geriden izleyecek şekilde arayı kapatmasını bu aşamada bir başarı olarak değerlendiriyor. Harris’in performansı, Demokrat Parti içinde büyük bir dikkatle izleniyor.