Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump: “Seçimi Kaybedersem Suç Yahudilerin Olacak”

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladığı 2024 seçimleriyle ilgili tartışmalı ifadelerde bulundu. Trump, seçimde başarısız olması durumunda bunun “Yahudilerin suçu” olacağını iddia etti.

Eski ABD Başkanı Donald

Washington’da düzenlenen İsrail-Amerikan Konseyi (IAC) Konferansı’nda konuşan Trump, ABD’deki Yahudilerin yaklaşık yüzde 60’ının düşman olarak nitelendirdiği bir gruba oy verdiğini öne sürdü. Bu grubu “aptallar” olarak tanımlayan Trump, seçim kaybının faturasını Yahudilere keserken, İsrail’in geleceği hakkında karamsar bir öngörüde bulundu: “İsrail iki yıl içinde yok olacak.”

Antisemitizme Karşı Önlemler

Trump, seçimi kazanması durumunda İsrail’in güvende olacağını belirtirken, üniversite başkanlarına da sert uyarılarda bulunarak antisemitizmin önlenmesi için baskı yapacağını söyledi. “Antisemitizm propagandalarını durdurmazlarsa akreditasyonlarını kaybedecekler ve federal destekleri kesilecek” ifadesini kullandı.

Ayrıca, Trump, Demokrat Parti’ye oy verecek kişilerin “kafalarının incelenmesi” gerektiğini belirtti ve kasım seçimlerini İsrail için “şimdiye kadarki en önemli seçim” olarak nitelendirdi.