Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump’dan eleştiri: İsrail için hiçbir şey yapmadı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaklaşık dört yıl aradan sonra gerçekleştirdiği görüşmede, mevcut ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Eski ABD Başkanı Donald
Trump, Florida’daki evinde Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’yu ağırladı. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Trump, Biden yönetimini İsrail’e karşı yetersizlikle suçladı. Trump, Biden’ın İsrail için hiçbir şey yapmadığını belirterek, “Ben İsrail için önceki tüm başkanlardan daha iyiydim. Kudüs’ü başkent olarak tanıdık ve büyükelçiliğimizi oraya taşıdık. İran’la nükleer anlaşmayı iptal ettik. Biden yönetimi ise bu konuda hiçbir şey yapmadı” dedi.

Kamala Harris’in Netanyahu ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamaları da eleştiren Trump, Harris’in sözlerinin “saygısız” olduğunu ve “kibar olmadığını” öne sürdü. Trump, “Bir Yahudi nasıl ona oy verebilir bilmiyorum, ama kendisi İsrail’e karşı gerçekten saygısızdı” şeklinde konuştu.

Trump, seçim kaybı durumunda Orta Doğu’da büyük savaşların ve hatta 3. Dünya Savaşı’nın yaşanabileceğini iddia ederek, “2. Dünya Savaşı’ndan bu yana 3. Dünya Savaşı’na en yakın dönemdeyiz çünkü ülkemizi yetersiz insanlar yönetiyor” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, görüşmenin ardından Gazze’de bir ateşkesin mümkün olup olmadığını umutla beklediklerini belirterek, “Umarım ateşkes sağlanır, zaman gösterecek. Roma’da yapılacak müzakerelere İsrailli bir heyetin katılmasını bekliyoruz” dedi.

Trump ve Netanyahu arasındaki ilişkiler, 2020 başkanlık seçimlerinde Netanyahu’nun Biden’ı tebrik etmesinin ardından gerilmişti. Bu gelişme, Trump’ın Netanyahu’nun tebrik mesajına verdiği tepkiyle daha da dikkat çekmişti.