Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tulkerim’de İsrail saldırısı: 3 Komutan 5 Filistinli öldü

İsrail ordusu, gece boyunca süren ve yaklaşık 16 saat devam eden saldırısının ardından işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim Mülteci Kampı’ndan çekildi. Saldırı, geride büyük bir yıkım bıraktı.

İsrail ordusu, gece boyunca

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon altyapıya ciddi zararlar vererek elektrik ve su kesintilerine yol açtı. Halk, komşularının durumunu kontrol etmek için evlerinden çıkmak zorunda kaldı.

3 Komutan ve 5 Filistinli Hayatını Kaybetti

Hamas, saldırıda İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Eşref Iyd Nafi, El Aksa Şehitleri Tugayları komutanlarından Muhammed Avad ve Muhammed Bedi’nin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca biri kadın olmak üzere 5 Filistinli de saldırıda yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu ise Nafi’nin, İsrail ordusuna karşı patlayıcılar üretmek, yerleştirmek ve Hamas saflarına üye toplamakla sorumlu olduğunu; Avad’ın ise ordu güçlerine karşı silahlı saldırılarda bulunduğunu ve savaş teçhizatı ile araçları satın almak için çalıştığını iddia etti.

Hamas’tan Tepki

Hamas, bu operasyonun direnişi kırmayacağını ve Filistin halkının işgale karşı mücadele azmini artıracağını vurguladı.

Artan Gerginlik

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Tulkerim kampının El Hammam Mahallesi’ne düzenlenen insansız hava aracı saldırısında biri kadın 5 kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı da El Halil kenti yakınlarındaki Sair’de 2 ve Tulkerim’de bir kişinin İsrail kurşunlarıyla öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusunun gece saatlerinden itibaren Tulkerim kenti ve kampı çevresinde insansız hava araçları, takviye birlikler ve buldozerlerle gerçekleştirdiği operasyonlarda altyapıya ciddi zarar verdiği, buldozerlerle sokaklar ve iş yerlerini yıktığı bildirildi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki Durum

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artış gösterdi. Bu süreçte, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 585’e yükseldi.