Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye, Atina yakınlarındaki yangın için Yunanistan’a yardım teklif etti

Türkiye, başkent Atina yakınlarındaki Varnava’da başlayan ve Attiki’nin çeşitli bölgelerine yayılan yangın dolayısıyla Yunanistan’a yardım teklifinde bulundu.

Türkiye, başkent Atina yakınlarındaki

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye’nin Yunanistan’a yardıma hazır olduğu mesajını Atina yönetimine iletti.

Yunan tarafı ise teklifi değerlendireceklerini, gerekmesi halinde Türkiye’den destek isteyeceklerini belirtti.

Kaynaklar, Türkiye’de halihazırda devam eden büyük bir yangın bulunmamasının, Yunanistan’a yardım teklifi yapılabilmesine imkan sağladığına işaret etti.

Varnava’da başlayan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava’da başlayan yangın, güçlü rüzgarların etkisiyle Attiki bölgesinin çeşitli alanlarına yayılmış durumda. Yangın nedeniyle bölgede bulunan iki hastane tahliye edilirken, yangına müdahale eden bir itfaiyeci yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Yunan yetkililer, gece boyunca devam eden müdahalelere rağmen yangının hızla yayıldığını ve Penteli Dağı’na ulaştığını belirttiler. Dün öğleden sonra başlayan yangına, bugün 500’den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter müdahale etti. Yangında çok sayıda ev zarar görürken, polis 200’den fazla kişiyi tahliye etti. Tahliye edilenlerin çoğunluğu yaşlılar olup, uyarıları dikkate almayan kişilerdi.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, perşembe gününe kadar hava koşullarının yangın riskini artırabileceği konusunda vatandaşları uyardı. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülkenin yarısının “kırmızı alarm” altında olacağını açıkladı. Bu gelişmeler, Yunanistan’ın karşı karşıya olduğu yangın krizinin ciddiyetini gösteriyor ve acil önlemler alınmasını gerektiriyor.