Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üç bölgede orman yangını: Çalışmalar devam ediyor

Hırvatistan’ın güneyindeki Tucepi, Skradin ve Smokvica bölgelerinde dün başlayan orman yangınlarının büyük kısmı kontrol altına alındı. Ülkenin güneyinde ve orta kesimlerinde etkili olan yangınlara çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Hırvatistan'ın güneyindeki Tucepi, Skradin
Hırvatistan İtfaiye Birliği tarafından yapılan açıklamada, yangınlara müdahale için toplamda 1134 itfaiye personeli, 346 yangın söndürme aracı ve 20 yangın söndürme uçağı kullanıldığı belirtildi. Bu kapsamlı müdahale sayesinde yangınların büyük bir kısmının söndürüldüğü ve kontrol altına alındığı kaydedildi.

Yangınların özellikle rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayıldığı Tucepi bölgesinde, bir itfaiyecinin yaralandığı bildirildi. Yangın nedeniyle Tucepi yakınlarındaki Biokovo Milli Parkı ziyaretçilere kapatıldı. Park, bölgedeki yangınların tamamen kontrol altına alınmasının ardından yeniden açılacak.

Yetkililer, ormanlık alanların zarar gördüğü yangınların büyük bir kısmının kontrol altına alındığını ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Yangınların, bölgedeki ekosisteme ve turistik alanlara verdiği zararın değerlendirilmesi için detaylı çalışmalar yapılacağı belirtildi.