Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ukrayna’dan askeri hava üssüne saldırı

Ukrayna ordusunun, Rusya’nın Rostov bölgesindeki “Morozovsk” askeri hava üssüne düzenlediği hava saldırısının ayrıntıları gün yüzüne çıktı.

Ukrayna ordusunun, Rusya'nın Rostov

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bu gece gerçekleştirilen saldırıda güdümlü bombaların bulunduğu mühimmat depolarının hedef alındığını ve bu bölgedeki bazı yapılar ile en az iki petrol tankının vurulduğunu bildirdi. Saldırı sonrası çıkan yangınların bölgedeki zarar ve etkileri artırdığı kaydedildi.

Ayrıca, Ukrayna’nın Belgorod, Kursk ve Rostov bölgelerindeki petrol depolama tesislerine yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Saldırılarda petrol ürünleri içeren en az iki tankın imha edildiği ve yangın çıktığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının etkili bir şekilde imha edilmesi gerektiğini vurguladı. Zelenskiy, Rusya’nın bu hafta içinde Ukrayna’ya yönelik saldırılarda 600’den fazla güdümlü bomba kullandığını da belirtti.

Bu gelişmeler, Ukrayna’nın Rusya’nın iç bölgelerine yönelik saldırı kapasitesini ve bölgedeki gerilimin arttığını gösteriyor. Saldırının ardından Rus yetkililerden henüz resmi bir yanıt gelmedi.