Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü Aktör Hakkındaki “Kasıtsız Adam Öldürme” Davası Düşürüldü!

ABD’li ünlü aktör Alec Baldwin’in, 2021 yılında “Rust” filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in kazara ölümüyle ilgili olarak yargılandığı “kasıtsız adam öldürme” davası düşürüldü.

ABD'li ünlü aktör Alec

New Mexico eyaletinde görülen davada, Yargıç Mary Marlowe Sommer, önemli delillerin Baldwin ve avukatından saklandığını belirterek davanın düşürülmesine karar verdi. Kararın ardından duygusal anlar yaşayan Baldwin, avukatına ve eşine sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Davanın reddedilmesi, Baldwin’in gelecekte bu suçlamayla yeniden yargılanamayacağı anlamına geliyor.

ABD'li ünlü aktör Baldwin hakkındaki “kasıtsız adam öldürme” davası düşürüldü

Delillerin Saklanması

Baldwin’in avukatları, Mart ayında polise verilen ve Baldwin lehine delil olarak kullanılabilecek mermilerin polisin ve savcıların sakladığını ileri sürdü. Savcılar ise bu mermilerin olayla ilgili olmadığını ve film setindeki mermilerle örtüşmediğini belirtti. Ancak Yargıç Sommer, bu kanıtların Baldwin’in avukatıyla paylaşılması gerektiğini vurguladı. “Polis ve savcılık, savunmaya delil olarak verilen mermileri inceleme fırsatı vermedi. Bu bilginin saklanması kasıtlı ve bilinçliydi” dedi.

Mahkemede ifade veren Savcı Kari Morrissey, söz konusu mermilerin herhangi bir kanıt değeri taşımadığını belirtti. Emekli polis memuru Troy Teske’in olayla ilgili olabilecek mermileri Mart ayında polise verdiği ve bu mermilerin film setindeki silah ve mühimmattan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed’in babasının arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

ABD'li ünlü aktör Baldwin hakkındaki “kasıtsız adam öldürme” davası düşürüldü

Olayın Arka Planı

Alec Baldwin, 21 Ekim 2021’de New Mexico’da çekilen “Rust” filminin setinde, yardımcı yönetmen Dave Halls’un kendisine verdiği ve “güvenli” olduğunu söylediği silahla kazara 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i vurmuştu. Yardımcı yönetmen Halls, silahın içinde gerçek mermi olduğunu bilmediğini ifade etmişti. Baldwin ile film setindeki silah ve mühimmattan sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed “kasıtsız adam öldürmek” suçlamasıyla yargılanmış ve Hannah Gutierrez-Reed 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.