Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Venezuela ve Meksika Dışişleri Bakanları Ticaret, Enerji ve Göç Konularını Görüştü

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Meksika’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Meksika Dışişleri Bakanı Alicia Barcena ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ticaret, enerji, eğitim ve göç konuları ele alındı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan

İkili İlişkilerde Yeni Dönem

Bakan Gil, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Meksika ile Venezuela arasında işbirliğini güçlendirme niyetini vurguladı. Gil, Meksika-Venezuela Daimi İkili Komisyonunun (COBIPER) yeniden toplanacağını belirterek, Bakan Barcena’ya misafirperverliği için teşekkür etti.

Venezuela ve Guyana dışişleri bakanları, ihtilaflı Esequibo bölgesi için  bir araya geldi - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

MORENA’nın Zaferi Tebrik Edildi

Gil, ziyareti sırasında, 2 Haziran’da yapılan genel seçimlerden zaferle çıkan Ulusal Yenilenme Hareketi’nin (MORENA) Genel Sekreteri Citlalli Hernandez ile de bir araya geldi. Görüşmede, iktidar partisinin seçim başarısı tebrik edildi ve iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin önemi vurgulandı.

Venezuela’nın bağımsızlığının 213’üncü yılı dolayısıyla Meksika’da düzenlenen etkinliklere katılan Gil, bu önemli günü Meksikalı dostlarıyla birlikte kutladı.

Alicia Bárcena: We Must Pick Up the Pace Toward Economic, Climate and  Gender Justice, and Transition to a Care Society | CEPAL

Meksika Dışişleri Bakanı Barcena, en son 17 Ekim’de Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile başkent Karakas’ta bir araya gelmişti. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin derinleştiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.