Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yardım çağrısında bulundu: Polis tarafından vuruldu

ABD’nin Illinois eyaletinde, evinin etrafında şüpheli bir kişi gördüğü için acil yardım hattını arayan 36 yaşındaki siyahi kadın, polis memurları tarafından evinde vurularak öldürüldü. Olay, Springfield şehrinde meydana geldi.

ABD'nin Illinois eyaletinde, evinin

Polis vücut kamera kayıtlarının yayınlanmasının ardından olayın detayları ortaya çıktı. Görüntülerde, iki polis memurunun, Sonya Massey’in yardım çağrısı üzerine evine gittiği ve kimlik sorduğu görülüyor. Massey, o esnada ocakta su kaynayan bir kabı eline alarak, polise “Seni İsa adına azarlıyorum” şeklinde bir ifade kullandı. Polis memurlarından biri, Massey’den uzaklaşırken diğer memur silahını çekip kadına doğrultarak “Kabı yere bırak” diye bağırdı. Massey, “Özür dilerim” diyerek eğildiği esnada elindeki kabı kaldırması üzerine polis, 3 el ateş etti.

Olayın ardından polis memuru Sean Grayson görevden alındı ve suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Savcılık tarafından “birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevini kötüye kullanma” suçlamalarıyla karşı karşıya olan Grayson, kefaletsiz şekilde ilçe hapishanesinde tutulmakta. Yargılanması sonucunda suçlu bulunursa, cinayetten ömür boyu, ateşli silah ile darptan 6 ila 30 yıl ve görevi kötüye kullanmaktan ise 2 ila 5 yıl hapis cezası ile karşılaşacak.

Massey’in aile avukatı, olay sonrası yaptığı açıklamada, Massey’in akıl sağlığı sorunları bulunan iki çocuk sahibi bir anne olduğunu belirterek, “Kurşuna değil, yardıma ihtiyacı vardı” ifadelerini kullandı.