Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yoksul bölgelerdeki projeler yeni futbol yıldızları yetiştiriyor

Kolombiya’da yoksul bölgelerde yürütülen ücretsiz projeler, yeşil sahalara yeni yıldızlar kazandırmayı hedefliyor. Kalp ile Futbol Vakfı (FCC) ve özel bir bankanın sponsorluğunda gerçekleştirilen proje, başkent Bogota’nın güneyindeki bir futbol tesisinde tanıtıldı.

Kolombiya’da yoksul bölgelerde yürütülen

Proje kapsamında, yaşları 6 ila 16 arasında değişen 1000 çocuk, eski yıldız futbolcuların yönetiminde antrenman yapma fırsatı buluyor. Kolombiya’nın çeşitli bölgelerinde okullarla işbirliği yapılarak, şimdiye kadar 8 bin çocuk projeden ücretsiz olarak faydalandı.

Özel bankanın Pazarlama ve Dijital Satıştan Sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı Adriana Arismendi, futbolu sadece bir spor olarak görmediklerini belirterek, “Futbol, toplumlarımızı birleştiren bir güçtür. Sosyal dönüşüm için güçlü bir araçtır. Bu yüzden çocukların futbol sayesinde birçok fırsat elde etmesini ve ülkenin yıldız futbolcularından ilham almalarını istiyoruz.” dedi.

Projede, Kolombiya’nın tanınmış eski profesyonel futbolcularından Abel Aguilar, Macnelly Torres ve Fabian Vargas gibi isimler yer alıyor. AA muhabirine projenin öneminden bahseden Aguilar, futbolun baştan sona teorik ve uygulamalı eğitimlerini çocuklara aktardıklarını söyledi.

Aguilar, Kolombiya’yı yıllarca yurt dışında gururla temsil ettiğini belirterek, “Bu projenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Çocuklar tatlı bir rekabet içindeler. Hepsi ileride yıldız bir oyuncu olmak için var güçleriyle çalışıyor. Belki hepsi başarılı olamayacak ancak içlerinden muhakkak hedeflerine ulaşan çıkacaktır. Bu çocuklar, ileride Kolombiya’nın imajını spor ile değiştirecek.” ifadesini kullandı.

Projeden istifade eden genç futbolcu Juan Samiento da “harika” bir tesiste profesyonel hocalardan eğitim aldıklarını dile getirerek, “Dayanışma, rekabet ve sevgi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İleride profesyonel bir futbolcu olmak için azimle çalışıyorum. Zor bir yolun bizleri beklediğinin farkındayım ancak bu projenin imkanlarından faydalandığım için çok mutluyum.” dedi.