Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zelenskiy: “Kuzey Kore, Rusya’ya Destek İçin Ukrayna’ya Asker Gönderdi”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında, Kuzey Kore’nin Rus güçlerine destek amacıyla Ukrayna’ya asker gönderdiğini öne sürdü.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir

Zelenskiy, bu durumu değerlendirerek, “Rusya ve Kuzey Kore gibi ülkelerin ittifakının arttığını görüyoruz” dedi.

Zelenskiy, Kuzey Kore’nin askeri adımının sadece silah transferi ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda insan transferiyle ilgili olduğunu vurguladı. “Bu, işgalci askeri güçlere destek anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın ortaklarıyla savunma ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirten Zelenskiy, cephe hattının daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti. “Ukrayna’ya daha uzun menzilli kapasite ve belirleyici malzemeler verilmesi, Rusya üzerindeki baskıyı artırma çabasıdır” dedi. Zelenskiy, kalıcı barışın güçle sağlanabileceğini ve bu amaçla ortaklarla iş birliğine devam edeceklerini söyledi.

Zelenskiy’in iddialarına paralel olarak, Güney Kore Savunma Bakanı Kim Yong-hyun da Kuzey Kore’nin “yüksek ihtimalle” Ukrayna’ya asker gönderdiğini belirtmişti. Bunun üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Kore’nin asker gönderip göndermediğiyle ilgili bir soruya, “Bu da başka bir yalan habere benziyor” yanıtını verdi.