Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zorla çalıştırma sistemini kınadı

Birleşmiş Milletler (BM), Kuzey Kore’nin yoğun ve çok katmanlı zorla çalıştırma sistemini kınayan bir rapor yayınladı. BM İnsan Hakları Ofisi’nin 2015-2023 yılları arasında yapılan 183 mülakata dayanan raporuna göre, Pyongyang yönetimi, vatandaşlarını kontrol etmek ve gözetlemek amacıyla zorla çalıştırma yöntemlerini sistematik olarak kullanıyor.

Birleşmiş Milletler (BM), Kuzey

Raporda, Kuzey Kore’nin zorla çalıştırma sistemini “iyice kökleşmiş” olarak nitelendirilirken, bazı durumlarda köleleştirme gibi insanlığa karşı suç teşkil edebilecek ciddi insan hakları ihlallerinin yaşandığı belirtildi. Yetkililerin işçileri çalışma kotalarını karşılayamadıkları için şiddet ve insanlık dışı muamele ile cezalandırdığına dair iddialar da raporda yer aldı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, raporu değerlendirirken, Kuzey Korelilerin dayanılmaz koşullarda, temel haklardan yoksun bir şekilde zorla çalıştırıldığını ve bu durumun şok edici boyutlarda olduğunu ifade etti.

Raporda ayrıca uluslararası topluma, Kuzey Kore ile olan ekonomik ilişkilerinde dikkatli olma çağrısında bulunulurken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) Kuzey Kore’deki insan hakları ihlallerini ele alması için çağrı yapıldı.