Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Kurumlarına Ad Verme Sürecinde Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni açılacak eğitim kurumlarının adlandırılmasında önemli değişiklikler yapacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni

Resmi Gazete’de yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile birlikte, ad verme süreci valiliklerin uygun görüşü ve teklifi üzerine bakanlık tarafından yönetilecek.

Yapılan düzenlemeyle birlikte, her eğitim kurumuna ad verecek olan komisyonlar il milli eğitim müdürlüklerinde kurulacak. Komisyonlar, il milli eğitim müdürü veya görevlendireceği bir yardımcısı başkanlığında, müfettişler, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve farklı okul müdürlerinden oluşacak.

Açıklamalara göre, ad verme sürecinde Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygunluk ön planda olacak. Ayrıca, öğrencilerin psikososyal gelişimine olumlu etki yapacak adlar tercih edilecek ve daha önce verilmiş adlar aynı usulle iptal edilebilecek.

Özel eğitim okullarında ise, hayırseverlerin adları özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik meslek edinme atölyeleri ve beceri uygulama alanları gibi yerlere verilebilecek. Ancak adlandırma sürecinde mesleki ünvanlar veya askeri rütbeler kullanılmayacak.

Bu düzenlemelerle, eğitim kurumlarının adlandırılması sürecinde şeffaflık ve toplumsal değerlere saygı öne çıkacak, adlandırma işlemleri standartlar doğrultusunda yapılacak.